Serviciile noastre

KINETOTERAPIA La graniţa dintre medicină şi sport, kinetoterapia este o practică ce necesită o pregătire constantă.

Tratamentul fiecărui pacient oscilează în funcţie de gravitatea bolii şi de receptivitatea psihică a pacientului. De aceea, specialiştii în gimnastică medicală trebuie “să simtă” care este metoda terapeutică potrivită. Scopul kinetoterapiei, o formă de gimnastică medicală, nu este acela de a transforma o persoană cu probleme locomotorii sau de respiraţie într-una perfect sănătoasă. “Cele mai multe boli de care suferă pacienţii noştri nu se vindecă, dar kinetoterapia îi poate ajuta să ducă o viaţă normală”

ELECTROTERAPIA Electroterapia a fost folosită încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea pentru tratarea diferitelor afecţiuni, în majoritate asociate unei dureri localizate într-o anumită parte a corpului.

Se consideră că, prin stimularea electrică a celulelor, ţesuturile afectate pot fi vindecate. Procedurile pot trata o gamă largă de afecţiuni: cefalee, dureri postoperatorii, artrită, hematoame, contuzii, întinderi musculare, spondiloză, lombalgie, discopatie, celulită, constipaţie cronică, dismenoree.Procedurile pot trata o gamă largă de afecţiuni: cefalee, dureri postoperatorii, artrită, hematoame, contuzii, întinderi musculare, spondiloză, lombalgie, discopatie, celulită, constipaţie cronică, dismenoree.

ULTRASONOTERAPIA Ultrasunetele produc energie termică şi mecanică ce îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, favorizând vindecarea rapidă.

Acest tratament de fizioterapie are efect decontracturant și de stimulare a circulației sanguine. Tratamentul cu ultrasunete constă într-un micromasaj la nivelul ţesuturilor, asigurând penetrarea substanţelor antiinflamatorii în profunzime, în funcție de doză poate să facă o încălzire a țesuturilor tratate. Folosirea ultrasunetelor în scopuri terapeutice vizează mai ales afecțiunile inflamatorii și degenerative ale articulațiilor, ale coloanei vertebrale și ale musculaturii, afecțiunile neurologice, traumatice și ale organelor interne.

LASERTERAPIE Terapia cu laser oferă o recuperare imediată și reluarea rapidă a funcționalității.

Caracteristica specială este dată de energia foarte înaltă, care permite o adâncime mai mare de penetrație și ajută la stimularea țesuturilor din profunzime, care altfel nu ar fi atinse de laserele convenționale sau de alte proceduri de fizioterapie. Laserul este analgezicul cel mai benefic și mai inofensiv pentru durerile din sistemul musculoscheletic. Acesta poate juca un rol biologic terapeutic în traume și inflamații. Terapia cu laser este o terapie fizică care poate influența diferite mecanisme biologice ale organismului, într-un mod din ce în ce mai puțin invaziv și cu o precizie mai mare.

ELONGAȚII terapia care relaxează și vindecă coloana. Terapia prin elongație vertebrală nu doare, dar te poate scăpa de durerile de coloană și chiar de intervenții chirurgicale riscante în această zonă.

Forţa de tracţiune a elongației are scopul de a îndepărta vertebrele între ele și se execută treptat, progresiv, atât la începutul şedinţei cât şi la sfârşitul ei, dar şi de la o şedinţă la alta. Tracţiunile nu depășesc 10-20 minute la nivelul coloanei cervicale şi 20-30 de minute la nivelul coloanei lombare. Elongația este o terapie modernă ce și-a dovedit clinic eficiența în diverse tipuri de hernii de disc, deshidratări și protruzii discale, sindrom fațetar, discopatii lombare sau alte probleme ale coloanei vertebrale.

MASAJ TERAPEUTIC Masajul are o serie de efecte benefice și poate fi folosit în tratarea unor afecțiuni precum întinderile și spasmele musculare, dar și pentru eliminarea stress-ului, tratarea anxietății ori a insomniilor.

Beneficii pentru trup și minte! Masajul terapeutic poate fi folosit atât în scop preventiv cât și în scop curativ. În întreagă lume există peste 250 de tehnici diferite de masaj. Terapia prin masaj presupune mânuirea masei musculare, dar și a țesuturilor conjunctive, a tendoanelor și ligamentelor cu scopul detensionarii acestora. O serie de studii au confirmat efectele benefice ale masajului, care nu numai că ameliorează durerea, însă stimulează totodată sistemul limfatic și reglează hormonal organismul.